fbpx

Slavonska STEM evolucija

IRIM partner na projektu „Slavonska STEM evolucija“

Institut za razvoj i inovativnost mladih, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije (nositelj), Fakultetom elektrotehnike i računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Centrom za nestalu i zlostavljanju djecu te Institutom za razvoj tržišta rada provodi projekt „Slavonska STEM evolucija“

Projekt se bavi rješavanjem problema nedovoljne suradnje između organizacija civilnog društva (OCD) i visokoškolskih ustanova.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Projektom se želi doprinijeti razvoju metodologije društveno korisnog učenja (DKU) na fakultetima iz STEM područja i omogućiti studenima primjenu stečenih znanja kroz provođenje DKU programa u zajednici.

Ciljane skupine projekta su profesori Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek koji će uvođenjem DKU elemenata u svoje kolegije unaprijediti nastavu i u konačnici kompetencije studenata. Studenti će stečena znanja o DKU primjenjivati kroz 6 programa u zajednici.

Provedbom ovog projekta, osim što se smanjuje problem nedovoljne digitalne pismenosti djece osnovnoškolskog uzrasta, razvit će se i provesti programi po principima društveno korisnog učenja za djecu osnovnoškolskog uzrasta na području 5 slavonskih županija (Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska).

Projektom se unaprjeđuju i kapaciteti profesora (15), predstavnika OCD-a (10) i studenata (30).

Trajanje projekta: 19.3.2018. – 19.3.2019.

Edukativne materijale projekta možete pogledati i preuzeti ovdje:

Novosti iz projekta