fbpx

Edukacija učitelja u projektu STEM revolucija: razredna nastava

Uključeno 58 škola iz Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije!

24.4.2019.

IRIM, u suradnji s Rotary District 1913 i Rotary klubom Zagreb Centar, provodi projekt STEM revolucija: razredna nastava.

Cilj projekta je razvoj digitalne pismenosti u nižim razredima osnovnih škola.

U 2019. godini smo započeli pilot projekt u koji smo uključili sve prijavljene škole iz Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije (ukupno 58 škola) te smo im podijelili micro:bitove za učenike i učitelje, te organizirali besplatnu edukaciju.

Izjava Zorana Žica (predsjednik Rotary Cluba Zagreb Sljeme) nakon sudjelovanja na edukaciji učitelja:

Svim školama uključenim u projekt donirali smo broj micro:bitova dvostruko veći od najvećeg razrednog odjeljenja.
 
Micro:bitovi su smješteni u školske knjižnice kako bi ih bilo koji učitelj razredne nastave mogao “posuditi” za korištenje na nastavi. Micro:bitove smo donirali, osim za učenike, i za sve učitelje koji su se uključili u projekt.
 
Svim novouključenim učiteljima smo organizirali i održali edukaciju o korištenju opreme. Ona je prvenstveno namijenjena svima koji su se prvi put susreli s ovom opremom, ali i onima koji su već sudjelovali na IRIM-ovim edukacijama. Besplatna edukacija je organizirana kroz dva ciklusa.

U prvom ciklusu smo održali fizičke radionice (od 25. do 27. ožujka) za sve zainteresirane učitelje iz uključenih škola na kojima smo podijelili opremu i s njima programirali prve kodove na micro:bitu.

U travnju smo organizirali drugi ciklus edukacije koji je bio “online” i trajao od 1. do 9. travnja. Učitelji su samostalno, uz pomoć edukatora, riješavali zadatke koristeći aplikaciju na internetu.

Idući koraci u projektu su početak korištenja micro:bita u nastavi s učenicima. Očekujemo da će do kraja školske godine svi učitelji 2-3 puta koristiti micro:bit u školskim aktivnostima te ćemo podijeliti njihove dojmove, projekte i iskustvo.

Pogledajte u nastavku kratku fotogaleriju s edukacija učitelja:

Novosti iz projekta STEM revolucija – razredna nastava