fbpx

STEM revolucija - razredna nastava: uključenje škola u projekt, edukacije učitelja!

Uključeno 57 škola iz Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije!

26.3.2019.

IRIM, u suradnji s Rotary klubom Zagreb Centar i njegovim domaćim i inozemnim partnerima provodi projekt razvoja digitalne pismenosti u osnovnim školama pod nazivom STEM revolucija – razredna nastava. 

U pilot projekt smo početkom ožujka 2019. godine uključili 57 škola te im trenutno dijelimo opremu (micro:bitove) i održavamo besplatne edukacije za učitelje razredne nastave koji će ih nastaviti koristiti sa svojim učenicima.

Projekt STEM revolucija – razredna nastava najavili smo krajem 2018. godine kada smo otvorili natječaj na koji su se mogle prijaviti sve zainteresirane osnovne škole.
 
S obzirom na dinamiku razvoja projekta u ovoj školskoj godini odlučili smo realizirati pilot projekt na području triju susjednih županija s najvećim brojem prijava: Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj.
 
Na ovom smo području zaprimili ukupno 57 prijava za sudjelovanje u projektu te smo sve te matične i područne škole uključili u projekt i donirali im micro:bitove.
 
Micro:bitovi se u projektu koriste unutar-predmetno i među-predmetno, tj. bez promjene kurikula jer oni omogućuju izvođenje postojećeg sadržaja na kreativan način pa ga nije potrebno mijenjati.

Svakoj školi smo donirali micro:bitove u količini dvostrukoj od najvećeg prijavljenog razrednog odjeljenja. Oni će biti dostupni u školskim knjižnicama za korištenje svim nižim razredima na nastavi, u izvannastavnim aktivnostima i kod kuće.

Kako bismo osigurali da će se oprema koristiti, za sve smo zainteresirane učitelje  organizirali i besplatne edukacije o korištenju opreme. Edukacija je podijeljena u nekoliko ciklusa te je upravo počeo uvodni ciklus radionica. Popis svih termina i lokacija radionica možete pogledati klikom na sliku sa strane.

U prvom danu ovoga ciklusa organizirali smo radionice u OŠ Vladimir Nazor, Virovitica, OŠ Eugena Kumičića, Slatina. 

Na radionicama je sudjelovalo više od 50 učiteljica i učitelja. Upoznali su se s micro:bitovima, programirali su svoje prve programe te su se upoznali s mnoštvom besplatnih edukativnih materijala koje smo za njih pripremili na Izradi! edukacijskom web portalu.

Pogledajte kratku fotogaleriju s prve tri edukacije ovog ciklusa:

Pratite nas, objavit ćemo kratke izvještaje i s drugih dana edukacije!

Novosti iz projekta STEM revolucija – razredna nastava