fbpx

Konačni rezultati 3. kola Croatian Makers lige u šk. god. 2019./20.

Više od 260 timova na natjecanju

28.2.2020.

Od 17. do 22. veljače se održalo 3. kolo Croatian Makers lige, natjecanje iz robotike i programiranja za osnovnoškolsku djecu s mBot robotima.

Sudjelovalo je gotovo 1000 natjecatelja u 260 timova, a natjecali su se u 28 regionalnih centara u Hrvatskoj te istovremeno rješavali zadatke (popis svih domaćina i lokacija natjecanja je ovdje).

Partner ovog kola Croatian Makers lige je Hyundai, čiji su istraživački centar roboti trebali roboti i iz njega samostalno preuzeti paket robotskom hvataljkom.

U nastavku pogledajte detaljnije o kolu, preliminarne rezultate i fotogalerije s natjecanja.

Svi sudionici su na natjecanju istovremeno programirali robote i rješavali zadatke praćenja linija, prepoznavanja prepreka i davanja signala. Novost ovog kola je da su natjecatelji u starijoj dobnoj skupini su po prvi put u Ligi koristili i robotsku hvataljku kojom je robot premještao predmete.

Tema ovog kola i cijelog natjecanja je “Putovanje svemirom” te je zadatak 3. kola bio isprogramirati robota da prođe polje asteroida, susretne se sa svemircima te dođe na udaljeni planet (pogledajte kratki intervju sa strane).

Konačni rezultati natjecanja su ovdje:

Pogledajte fotogalerije iz Popovače, Požege, Samobora, Varaždina, Velike Gorice, Zagreba i Vukovara:

Druge vijesti iz Croatian Makers lige