fbpx

Kumulativni rezultati Lige u šk. god. 2019./20.

Ukupni rezultati svih natjecatelja Croatian Makers lige u šk. god. 2019./20.

8.7.2020.

Croatian Makers liga, natjecanje iz robotike i programiranja za djecu osnovnoškolske dobi, se u ovoj školskoj godini održala u 3 kola natjecanja.

Iako smo planirali provesti 4 kola, zbog pandemije koronavirusa zadnje kolo natjecanja i Superfinale (natjecanje za najbolje u Croatian Makers ligi u školskoj godini) nismo održali već smo zatvorili natjecanje za ovu školsku godinu.

Svim uključenim školama, udrugama, knjižnicama i drugim ustanovama smo zbrojili ostvarene rezultate u kolima u kojima su sudjelovali i temeljem toga izradili konačne ukupne rezultate Lige za ovu školsku godinu.  

U nastavku pogledajte rezultate svih sudionika natjecanja:

Croatian Makers liga je natjecanje u edukacijskoj robotici koje se održava u Hrvatskoj od 2016. godine. U projektu je do sada uključeno gotovo 600 škola i drugih edukacijskih ustanova za djecu osnovnoškolske dobi. Natjecanje je ciklično te tijekom jedne školske godine sudionici uče programirati kretanje robota, signalizaciju zvukom i svjetlećim diodama te korištenjem ultrazvučnog senzora i senzora za praćenje linije rješavaju različite izazove na stazi. Ove školske godine natjecatelji su koristili i hvataljku za robot.

Iduće školske godine Croatian Makers liga ponovno starta, a o detaljima, temi i drugim novostima ćemo pravovremeno obavijestiti uključene ustanove.

Zahvaljujemo svim natjecateljima i njihovim mentorima na sudjelovanju te čestitamo svima na ostvarenom uspjehu!

Druge vijesti iz Croatian Makers lige