fbpx

Novouključene ustanove u Croatian Makers ligu u šk. god. 2018./19.

Doniramo opremu i organiziramo besplatnu edukaciju za novouključene!

19.9.2018.

Croatian Makers liga je natjecanje iz robotike, automatike i programiranja za djecu osnovnoškolskog uzrasta – prvi veliki projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

U projektu do sada sudjeluje preko 500 škola, udruga, knjižnica i drugih ustanova, a krajem kolovoza smo Croatian Makers ligu odlučili proširiti. Natječaj za uključenje u Croatian Makers ligu je bio otvoren od 21. kolovoza do 5. rujna.

Ukupno smo zaprimili 92 ispravne prijave te smo odabrali 51 novu ustanovu koju uključujemo u projekt.

U 50 ćemo donirati po 5 mBot edukacijskih robota i omogućiti besplatnu edukaciju mentora koji će ih koristiti u radu s djecom, a 1 ustanova već posjeduje robote te je samo priključujemo Ligi. Popis svih novouključenih možete pogledati klikom na sliku sa strane.

Edukacije mentora će početi idući tjedan po Hrvatskoj. Detalje objavljujemo uskoro.

Croatian Makers liga je prepoznatljiv projekt IRIM-a u kojem sudjeluje više od 10 000 djece u više od 500 škola, udruga, knjižnica i drugih ustanova u Hrvatskoj te je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske.

Inačice projekta se provode i u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Kosovu gdje je uključeno još otprilike 20 – 30 tisuća djece.

Projekt se provodi od 2014. godine, a detaljnije o Ligi i aktivnostima možete pročitati ovdje i ovdje.

Pratite nas jer uskoro objavljujemo novosti oko aktivnosti projekta!

Iz projekta „STEM revolucija u zajednici“( UP.04.2.1.02.0021), sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, osigurana je oprema za sudjelovanje 20 ustanova s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Međimurske, Karlovačke i Varaždinske županije.

Iz projekta „Slavonska STEM evolucija“ (UP.04.2.1.02.0002), sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, osigurana je oprema za sudjelovanje 15 ustanova s područja Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

grb_prh-png

Croatian Makers liga se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske

Druge vijesti iz Croatian Makers lige