fbpx

Preliminarni rezultati 3. kola Croatian Makers lige u šk. god. 2019./20.

Natjecanja u 28 regionalnih centara Hrvatske

26.2.2020.

Od 17. do 22. veljače se održalo 3. kolo Croatian Makers lige, natjecanje iz robotike i programiranja za osnovnoškolsku djecu s mBot robotima.

Ovo kolo je bilo “fizičko”. Svi natjecatelji su se sastali u 28 regionalnih centara u Hrvatskoj te istovremeno rješavali zadatke (popis svih domaćina i lokacija natjecanja je ovdje).

U nastavku pogledajte preliminarne rezultate i fotogalerije s natjecanja.

Ukupno je sudjelovalo više od 260 timova iz gotovo 200 škola, udruga, knjižnica i drugih odgojno-obrazovnih ustanova.

Tema natjecanja i cijele Lige u ovoj školskoj godini je “Putovanje svemirom”. Zadatak robota u 3. kolu Lige bio je prolazak kroz polje asteroida, susret sa svemircima i dolazak na udaljeni planet.

Natjecatelji su trebali programirati kretanje robota na stazi uz pomoć prepoznavanja prepreka i praćenjem crne crte uz specifičnu svjetlosnu signalizaciju. U ovom kolu natjecatelji su po prvi put u Ligi koristili robotsku hvataljku kojom je robot preuzeo predmet na stazi i premjestio ga na drugu poziciju.

Atmosfera na natjecanjima je bila vrlo ugodna (pogledajte fotografije u nastavku), a ovdje su preliminarni rezultati svih natjecatelja:

Pogledajte fotogalerije iz IV. OŠ Bjelovar, OŠ Vladimir Nazor, Budinščina, OŠ Draganići, OŠ Ivana Gundulića, Dubrovnik, OŠ Dore Pejačević, Našice i OŠ Iver, Sesvetski Kraljevec:

Druge vijesti iz Croatian Makers lige