fbpx

Proglašenje pobjednika SPARKreators lige u BiH

SPARKreators liga: dodjela nagrada, proglašenje pobjednika i poziv najboljima na WER – Otvoreni kup Hrvatske

 

16.6.2017.

U petak, 16. lipnja u prostorima SPARK-a proglašeni su pobjednici SPARKreators Lige i održana je dodjela nagrada najboljima.

U SPARKreators Ligi donirano je 700 mBot robota u 350 osnovnih škola BiH i omogućena edukacija nastavnicima.

U ovoj školskoj godini održana su dva natjecanja, jedno fizičko i jedno online kolo. Ukupno je sudjelovalo preko 1500 učenika i učenica,a danas su proglašeni pobjednici i dodjeljene su im nagrade. Pet najboljih ustanova pozvano je na WER – Otvoreni Kup Hrvatske – međunarodno natjecanje iz robotike i programiranja čija pobjednička ekipa će sudjelovati na središnjem svjetskom natjecanju u Šangaju.

Na dodjeli je sudjelovao i Croatian Makers tim te je za ovu priliku naš voditelj operacija, Paolo Zenzerović izjavio:

“Od samog početka, transfera znanja i početne donacije koju je IRIM dao SPARKu za pokretanje Lige uvjereni smo kako je SPARK odličan partner za provedbu Lige na području BiH. Bilo mi je osobito drago vidjeti najbolje mentore u SPARKreators ligi i zahvaliti im na entuzijazmu i trudu koji ulažu u edukaciju mladih. U sljedećih nekoliko dana završnice Liga održat će se i u Hrvatskoj i u Srbiji, a u rujnu će IRIM organizirati napredno natjecanje u području edukacijske robotike – WER Croatia Open za sudionike iz sve 3 zemlje.

Evo i nekoliko fotografija s dodjele:

Druge vijesti iz Croatian Makers lige