fbpx

Radionice za nastavnike i stručne suradnike o micro:bitu

Trodnevna radionica o korištenju micro:bita u nastavi!


7.5.2018.

U sklopu projekta „Umijeće korištenja informacija“ u kojem Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM sudjeluje kao partner predviđeno je održavanje radionica o korištenju tehnologija micro:bit i LittleBits pod nazivom „Razvoj digitalne pismenosti kroz moderne STEM alate“.

Prvi ciklus radionica o korištenju micro:bita u nastavi održan je u trajanju od tri dana od 2.5.2018. do 4.5.2018. pod vodstvom IRIM-ovih stručnjaka za STEM edukaciju Vlade Lendvaja i Ane Tolić.

Edukacija je održana u prostoru OŠ Klinča Sela, a na istoj je sudjelovalo 15 nastavnika i stručnih suradnika iz škole s ciljem razvoja vlastitih kompetencija za daljnje prenošenje znanja učenicima u radu s micro:bitom.

Sudionici trodnevne radionice imali su priliku upoznati se s programiranjem micro:bita i načinima primjene micro:bita u nastavi kroz praktične demonstracije i kreativne projekte u teorijsku nastavu u predmetima kao što su : fizika, kemija, glazbeni, biologija, strani jezik i slično. Svrha edukacije je bila prenijeti znanja i praktične vještine nastavnicima OŠ Klinča Sela za pripremu i provedbu izvannastavnih aktivnosti iz područja razvoja digitalne pismenosti te usvajanje znanja i vještina za poticanje i razvoj vještina programiranja i logičkog zaključivanja kod učenika.

Trajanje projekta: 30.11.2017. – 30.11.2019.

Druge vijesti