fbpx

Zadnji ciklus edukacije za nastavnike u OŠ Klinča Sela i predstavljanje projekta

Nastavnici educirani za primjenu Interneta stvari u nastavi!


3.9.2018.

Zadnji dani kolovoza su za 17 profesora OŠ Klinča Sela i područnih škola Rupešić i Kupinec prošli u znaku edukacije koja se održala u sklopu projekta „Umijeće korištenja informacija“.

Zadnji ciklus edukacija održao se 27. i 28. kolovoza 2018. u OŠ Klinča Sela pod vodstvom IRIM-ovih stručnjaka za STEM Vlade Lendvaja i Ane Tolić.

 

Nastavnici su se imali priliku upoznati s važnom komponentom digitalne pismenosti − prikupljanja i obrade informacija te prezentiranja istih na javno dostupnim kanalima.

Edukacija obrade podataka sastojala se od osnova foto dokumentiranja, faze izrade projekta te krajnjeg rezultata projekta i pripreme i izrade popratne projektne dokumentacije koja će se moći kasnije koristiti u nastavi.

U drugom su dijelu edukacije sudionici stekli znanja vezana uz korištenje modernih prezentacijskih alata i vještine izrade prezentacija u obliku internetskih stranica te javnih objava izrađenih prezentacija na internetu.

Po završetku edukacije IRIM-ovi stručnjaci za STEM su, u suradnji s partnerima, sudjelovali na inicijalnoj konferenciji na kojoj su predstavili tehnologije s kojima su radili na edukacijama i koja se koristi u projektu te svoju ulogu u projektu.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati dosadašnjih provedenih projektnih aktivnosti.

Trajanje projekta: 30.11.2017. – 30.11.2019.

Druge vijesti