fbpx

Rezultati 3. kola Croatian Makers lige

Više od 160 natjecateljskih ekipa u 3. kolu Lige

3.6.2022.

Croatian Makers liga, natjecanje iz robotike i programiranja za djecu osnovnoškolske dobi, se u ovoj školskoj godini održala u 3 kola natjecanja.

Zadnje, treće kolo se održavalo od 2. do 25. svibnja te je na natjecanju sudjelovalo više od 600 natjecatelja iz 133 ustanove u Hrvatskoj.

U nastavku pogledajte njihove rezultate.

Tema natjecanja u ovoj školskoj godini je tvornica robota. U prošlom kolu Lige, robot je krenuo u proizvodnju novih robota prateći upute i koristeći alate koje je prikupio, a u ovom ih je trebao testirati kako bi ih provjerio da su spremni za nove avanture.

Za uspješno ispunjavanje ovog zadatka, natjecatelji su trebali programirati robota da samostalno traži (samo u višoj dobnoj skupini natjecanja) i prati liniju, prepoznaje prepreke koristeći ultrazvučni senzor te su natjecatelji dio staze morali riješiti manualnim upravljanjem robota koristeći daljinski upravljač.

Ovo kolo je bilo ‘online’ u kojem su mentori natjecateljske vožnje snimali te ih potom uploadali prema pravilima natjecanja.

Primjer staze i vožnje robota pogledajte u video snimci sa strane.

Pojedinačne rezultate svih natjecatelja pogledajte ovdje, a ovdje su ekipni rezultati po timovima.

Ovo kolo je bilo zadnje u školskoj godini 2021./22. U idućoj imamo nove planove i avanture u Croatian Makers ligi koristeći novu opremu, a detalje ćemo objaviti uskoro.

Pogledajte kratku fotogaleriju kako je izgledalo provođenje natjecanja u nekoliko ustanova (OŠ Ivan Benković, OŠ Krune Krstića, OŠ Omišalj, OŠ Veli Vrh, OŠ Vjenceslava Novaka Zagreb, OŠ Đure Deželića Ivanić Grad, Udruga žena Pretetinac i Udruga žena Slakovec):

Druge vijesti iz Croatian Makers lige