fbpx

Rezultati pretkola i nastavak sezone Croatian Makers lige u šk. god. 2021./22.

Više od 150 natjecateljskih ekipa u pretkolu Lige

23.12.2021.

Dok čekamo da stigne oprema novih robota koji će zamijeniti trenutne mBot robote, nastavljamo Croatian Makers Ligu s mBot robotima. U međuvremenu je završilo pretkolo Croatian Makers lige, a u nastavku sezone održat ćemo još 3 kola.

Pretkolo se održavalo od 23. studenog do 15. prosinca te je na natjecanju sudjelovalo preko 600 natjecatelja iz 123 ustanove u Hrvatskoj.

U nastavku pogledajte njihove rezultate.

Tema natjecanja u ovoj školskoj godini je tvornica robota. U pretkolu, robot je napravio obilazak tvornice robota te pozdravio svoje prijatelje.

Za uspješno ispunjavanje ovog zadatka, natjecatelji su trebali programirati robot da samostalno prati liniju, koristi svjetleće diode, svira melodiju te se uspješno ‘parkira’ na kraju vožnje.

Ovo kolo je bilo ‘online’ u kojem su mentori natjecateljske vožnje snimali te ih potom uploadali prema pravilima natjecanja.

Primjer staze i vožnje robota pogledajte u video snimci sa strane.

Pojedinačne rezultate svih natjecatelja pogledajte ovdje, a ovdje su ekipni rezultati po timovima.

U ovoj ćemo sezoni održati još 3 kola Lige za sve ustanove koje imaju mBot robot.

Pogledajte kratku fotogaleriju kako je izgledalo provođenje natjecanja kod ustanova: Orahovica – OŠ Ivane Brlić Mažuranić, OŠ Ivan Benković, OŠ Krune Krstića i OŠ Petra Berislavića Trogir.

Druge vijesti iz Croatian Makers lige