fbpx

Službeni rezultati 4. kola i kumulativni rezultati Lige u šk. god. 2018./19.

80 najboljih timova pozvano u Zagreb na Superfinale!

9.5.2019.

Croatian Makers liga, natjecanje iz robotike i programiranja, se u ovoj školskoj godini održalo u 4 kola. Zadnje kolo se održalo u travnju, a u nastavku pogledajte službene rezultate natjecatelja i kumulativne rezultate cijele godine.

Za one koji su tijekom cijele godine postizali najbolje rezultate organiziramo i napredno natjecanje – Superfinale Croatian Makers lige. Ukupno 80 ekipa (40 najboljih ekipa po kumulativnim rezultatima lige u obje dobne skupine) pozivamo na sudjelovanje u Superfinalu lige koje će se održati 25. svibnja u Zagrebu.

Od 1. do 19. travnja trajalo je 4. kolo Croatian Makers lige te je bilo “online” – natjecatelji su u svojim ustanovama rješavali zadatak te su nam poslali snimke svojih rješenja.

U ovom kolu sudionici su trebali iskoristiti većinu znanja o mBot robotima kako bi što uspješnije izvršili zadatak.

Roboti su trebali međusobno komunicirati, proći stazu koristeći senzore te se pozicionirati na određena mjesta u prostoru na stazi. Primjer uspješno riješenog zadatka pogledajte sa strane.

Službeni rezultati svih natjecatelja:

Croatian Makers liga je natjecanje u edukacijskoj robotici koje se održava u Hrvatskoj od 2016. godine. U projektu je uključeno gotovo 600 škola i drugih edukacijskih ustanova za djecu osnovnoškolske dobi te procjenjujemo da u njemu sudjeluje više od 11.000 djece.

U šk. god. 2018./19. smo održali ukupno 4 kola Lige (rezultate sa svih kola možete pogledati ovdje). Tijekom školske godine sudionici su trebali naučiti programirati motore robota, signalizaciju LED svjetlećim diodama, korištenje senzora za boju, ultrazvučnog senzora i senzora za praćenje linije.

Izračunali smo i kumulativne rezultate svih natjecatelja u Ligi. Oni prikazuju koliko su sve ustanove bile uspješne u rješavanju sva četiri zadatka. Njih možete pogledati ovdje:

Za najbolje timove iz svake regije organiziramo Superfinale, nagradno natjecanje na kojem će sudionici rješavati napredne zadatke s mBot robotima.

Natjecanje će se održati 25. svibnja u prostoru ZICER-a u Zagrebu. Za najbolje na Superfinalu smo pripremili i vrijedne nagrade.

Sa Superfinalom će završiti još jedna sezona Croatian Makers lige. U nadolazećoj školskoj godini će započeti novi, četvrti ciklus projekta, a više detalja ćemo objaviti uskoro!

Provedbu Croatian Makers lige sufinancira Zaklada Hrvatska za djecu.

Provedbu Croatian Makers lige sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

grb_prh-png

Croatian Makers liga se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske

Druge vijesti iz Croatian Makers lige