fbpx

Superfinale Croatian Makers lige i konačni rezultati 4. kola

Natjecanje za 70 najboljih timova u CM ligi u ovoj šk. god. i konačni rezultati 4. kola Lige!

6.6.2018.

Croatian Makers liga, natjecanje iz robotike i programiranja se u ovoj školskoj godini održalo u 4. kola. Zadnje kolo se održalo u svibnju, a u nastavku pogledajte službene rezultate natjecatelja.

Za one koji su tijekom cijele godine postizali najbolje rezultate pripremili smo iznenađenje. Ukupno 70 ekipa (35 najboljih ekipa po kumulativnim rezultatima lige u obje dobne skupine) pozivamo na sudjelovanje u Superfinalu Croatian Makers lige koje će se održati 16. lipnja u Zagrebu.

U 4. kolu su natjecatelji trebali isprogramirati robote da što uspješnije prođu stazu i odrade zadatak. Sa strane je snimka vožnje jednog od natjecatelja.

Službeni rezultati natjecanja:

Ovaj zadatak je osmišljen uz pomoć stručnjaka iz INA-e pa su natjecatelji pomoću svojih robota, cisterna za prijevoz nafte, trebali prevesti na siguran način gorivo do benzinskih postaja.

S ovim kolom završila je Croatian Makers liga u ovoj školskoj godini. Planove i detalje za iduću u novoj školskoj godini ćemo objaviti uskoro.

Izračunali smo kumulativne rezultate svih natjecatelja u Ligi, oni prikazuju koliko su sve ustanove bile uspješne u rješavanju sva četiri zadatka.

Pogledajte ih ovdje:

Najbolje timove u svakoj regiji i svakoj dobnoj skupini pozivamo na Superfinale Croatian Makers lige, 16. lipnja u prostorima Tehnološkog parka Zagreb.

Na Superfinalu svi timovi će se natjecati za vrijedne nagrade i titulu najbolje ustanove u Croatian Makers ligi u ovoj školskoj godini u svojoj dobnoj skupini.

Popis pozvanih ekipa možete pogledati klikom na sliku sa strane.

Provedbu Croatian Makers lige na području Grada Zagreba sufinancira Grad Zagreb.

Provedbu Croatian Makers lige u Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zadarskoj županiji sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

grb_prh-png

Croatian Makers liga se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske

Druge vijesti iz Croatian Makers lige