fbpx

Teach-the-teacher radionice u Splitu, Makarskoj, Zadru, Primoštenu, Dugom Selu, Vinkovcima i Našicama

25.3.2016.

 

Naši nevjerojatni instruktori Vlado Lendvaj i Paolo Zenzerović su se pretrgali i odradili sve preostale radionice. One su nam jako bitne jer se oslanjamo ne samo na opremu koju poklanjamo, na naš entuzijazam i energiju, nego i na posvećenost onih pravih učitelja i edukatora kojih je puno u našem disfunkcionalnom školstvu.

Njima na ovaj način omogućavamo da uhvate korak, rasplamsaju entuzijazam i vide i ostale svoje kolege u istom.

Ogromno je zadovoljstvo vidjeti te razdragane profesore na našim edukacijama. A liga još nije ni počela!

Organizirali smo dvadesetak radionica za podjelu robota — nismo ih samo poslali, nego je svaka ustanova morala poslati predstavnika na edukaciju kako bi dobila robote. Pa već samo za ove edukacije jako puno vrijede, čak i da sada napustimo projekt! Naši instruktori i članovi odbora Vlado Lendvaj i Paolo Zenzerović su se pretrgali da sve to obave u ovako kratkom vremenu u cijeloj zemlji. Išli su čak toliko daleko da ubace dvije dodatne radionice u Primošten kako bi i profesori koji su baš tada bili ondje na danima tehničke kulture mogli prisustvovati!

Da vidite sjajnu atmosferu na tim radionicama, evo i fotografija sa nekoliko zadnjih. Na dvije nismo uspjeli podijeliti robote (nego samo po jedan, edukacijski) jer su nas teroristički napadi spriječili u dostavi (više o tome niže). Toliko smo u kratkom vremenu povećali projekt da smo naknadno naručivali velike količine, pa eto kad nešto nije ‘just in time’.

Velika zahvala Vladi, Paolu i našem tajniku Ivanu! Hvala i svim profesorima i ravnateljima i ostalim edukatorima koji su prihvatili ruku i sudjeluju u ovoj incijativi.

Najprije Dodatna radionica A u Primoštenu:

Radionica u Splitu:

Radionica u Makarskoj. Ovdje je Paolo nekako najvedriji 🙂

Dodatna radionica B u Primoštenu:

Radionica Dugo Selo. Nema one standardne slike s hrpom mBotova, Vlado je sigurno bio tužan jer su zapeli u transportu, zbog terorističkog napada (dolaze za koji dan, pa šaljemo poštom):

Radionica Vinkovci. I s po jednim u ruci ipak nekako izgleda, iako je ljepše s hrpom 🙂

I radionica Našice:

Foto izvještaje s prijašnjih radionica kojima smo prekrili cijelu Lijepu našu možete vidjeti u prethodnim nastavcima: Zagreb (x2), Velika Gorica, Slavonski brod, Pula, Rijeka, Osijek, Samobor, Ozalj. Prekrasno!

Druge vijesti iz Croatian Makers lige