fbpx

Treće kolo Croatian Makers lige je počelo!

U tjedan dana natjecanje se provodi u 33 lokacije u Hrvatskoj!

16.4.2018.

Od 16. do 20. travnja traje 3. kolo Croatian Makers lige!

Ove školske godine, ovo je prvo ‘fizičko’ kolo Lige. Na 33 lokacije u Hrvatskoj učenici programiraju mBot robote i natječu se u u tome kako što efikasnije isprogramirati robota da prođe stazu i riješi zadatak.

Danas, prvi dan natjecanja kolo se održalo u Rijeci, Sisku, Brdovcu i Zagrebu, a u idućih par dana na ostalih 28 lokacija u Hrvatskoj.

Natjecanja su otvorena za javnost i svi ih mogu pogledati.

Ovo kolo je napravljeno u suradnji sa stručnjacima iz INA-e koji su pomogli u osmišljanju zadatka.

Sudionici su rekreirali put nafte pomoću svojih robota koji su poput cisterna prevozili naftu i goriva od crpilišta preko rafinerija do benzinskih postaja rješavajući poteškoće po putu.

Treće kolo Lige službeno je otvoreno u Tehnološkom parku Zagreb gdje je sudjelovalo preko 100 natjecatelja. Atmosfera je bila odlična. Evo kako je opisuje Ivan Kunović, mentor učenika iz OŠ Ivana Filipovića:

“Jako me iznenadilo ovo fizičko kolo i zadatak koji se trebao riješiti. Gomila dječjih glasova, uzvika sreće cijelih timova i rješavanje novog problema pravi je prikaz jedne idilične slike suvremenog i nadam se sve prisutnijeg budućeg obrazovanja. Baš sam uživao na natjecanju!”

Pogledajte kratku fotogaleriju s natjecanja u Zagrebu:

Zahvaljujemo se na domaćinstvu 3. kola Lige Tehnološkom parku Zagreb

Provedbu Croatian Makers lige na području Grada Zagreba sufinancira Grad Zagreb.

Provedbu Croatian Makers lige u Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zadarskoj županiji sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

grb_prh-png

Croatian Makers liga se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske

Druge vijesti iz Croatian Makers lige