fbpx

World Adolescent Robotics Competition 2019. - početak natjecanja

Dva tima sa samo djevojčicama iz Centar tehničke kulture Osijek – ZTK Grada Osijeka i OŠ Josipa Antuna Ćolnića, Đakovo na svjetskom natjecanju!

13.8.2019.

WARC (World Adolescent Robotics Competition) je festival mladih robotičara iz cijelog svijeta koji će pokazati svoje talente i vještine u programiranju i robotici kroz nekoliko kategorija.

IRIM, kao organizator hrvatske inačice MakeX naprednog robotičkog natjecanja je dobio mogućnost pozvati dva tima iz Hrvatske na natjecanje u kategoriji MakeX Challenge Courageous Travelers.

WARC ovim natjecanjem želi podići svijest o STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) području kod djece i mladih te ih inspirirati da razvijaju vještine koje će im pomoći u suočavanju s izazovima koje donosi budućnost.

Natjecanje je prvi put organizirano 2015. godine kao dio Svjetske robotičke konferencije, a u narednim godinama je postao samostalni događaj koji okuplja više od 400 učenika i njihovih mentora iz više od 20 zemalja.

Ove godine WARC je podijeljen u nekoliko kategorija i hrvatski timovi se natječu u kategoriji “Hrabri putnici” (“Courageous Travelers”).

Ovogodišnje natjecanje se održava od 12. do 16. kolovoza u Chongqingu u Narodnoj Republici Kini. Ukupno sudjeluje više od 400 djevojčica i dječaka sa svojim mentorima iz više od 20 zemalja.

Jučer su timovi uspješno završili inspekcije robota, a danas je otvorenje natjecanja. U idućih nekoliko dana će se održati samo natjecanje kroz nekoliko runda i rezultate očekujemo 15. kolovoza.

Aktivnosti i uspjeh hrvatskih timova možete pratiti i preko IRIM-ove Facebook stranice.

Druge vijesti iz IRIM-a: