fbpx

30 nastavnika iz cijele Hrvatske usavršavalo se u STEM-u za rad s darovitom djecom

Robotika kao alat za rad s darovitom djecom!

27.5.2018.

Stručno usavršavanje za nastavnike osnovnih škola s područja cijele Hrvatske održano je u zagrebačkom Tehnološkom parku 23. i 24.3.2018. godine. Interes za održavanje edukacije u sklopu projekta „Croatian Makers Plus – za darovitu djecu“ bio je velik.

Prema kriterijima Javnog poziva odabrano je 30 nastavnika i stručnih suradnika u osnovnim i školama s područja cijele Hrvatske koji su sudjelovali na usavršavanju.

IRIM, kao partner projekta, sudionicima je osigurao provedbu edukacije uz vodstvo stručnjaka za STEM edukaciju Paola Zenzerovića i Vlade Lendvaja, te vanjske stručnjakinje za stručno usavršavanje Maje Mačinko-Kovač. Njihova uloga je bila upoznati nastavnike i stručne suradnike s novim tehnologijama primjenjivim u svakodnevnoj nastavi i u radu s darovitom djecom u STEM području.

Tijekom dvodnevne edukacije sudionici su imali priliku upoznati se s mBot robotom i načinom rada mBot-a te rješavati konkretne zadatke iz CM Lige. Drugi dan stručnog usavršavanja bio je posvećen mBot Ultimate robotu i LittleBits tehnologiji te izradi praktičnih zadataka koristeći LittleBits.

IRIM-ovi stručnjaci i vanjski suradnici za stručno usavršavanje osigurali su sveobuhvatnost programa stručnog usavršavanja nastavnika uključivši u edukaciju sadržaj i program izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti razvijenih u sklopu projekta.

Galerija s usavršavanja:

Druge vijesti