fbpx

Završna konferencija projekta CM plus - za darovitu djecu

IRIM-ovi edukatori održali božićne radionice s mBotom!

15.12.2018.

Kako bismo predstavili rezultate projekta Croatian Makers Plus – za darovitu djecu (UP.03.2.2.02.0092), 11. prosinca 2018. godine u hotelu Sport u Ivanić-Gradu održana je završna konferencija projekta.

Voditelj projekta Martin Madaras prisutnima je ukratko predstavio projekt, ciljeve i rezultate provedenog projekta. Osim toga, govor je održao gradonačelnik Ivanić- Grada, Javor Bojan Leš, i ravnateljica Osnovne škole Graberje Ivanićko, Martina Novak.

Osim predstavljanja projekta i opreme sudionici su mogli sudjelovati na zanimljivim radionicama koje su održali IRIM-ovi edukatori.

Predstavnik Instituta za razvoj tržišta rada (IRTR) Antonio Matković predstavio je alate na kojima se temelji metodologija za identifikaciju darovitih učenika koja je razvijena u sklopu projekta. Alati za identifikaciju darovitih učenika sastoje se  od online video igre Run Marco pomoću koje djeca vježbaju programerski način razmišljanja te upitnika za nastavnike i učenike.

Kao partner na projektu, Institut za razvoj i inovativnost mladih, bio je zadužen za razvoj plana izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti.  IRIM-ovi edukatori su predstavili projektne aktivnosti, tehnologije (LittleBits Smart Home kit, 3D printer te robote mBot i mBot Ranger) i njihove mogućnosti koje su bile uključene u projekt, a koje su se koristile u sklopu kampa za darovitu djecu održanog u Dugoj Uvali za ukupno šezdesetero darovite djece iz 3 partnerske škole iz Ivanić-Grada.

IRIM-ovi edukatori su održali i božićnu radionicu za djecu na kojoj je  sudjelovalo petnaestero djece iz škola uključenih u projekt.

Na božićnoj radionici djeca su imala priliku programirati „božićne“ mBote da putuju po zimskoj stazi i sviraju prigodnu božićnu pjesmu. Po završetku radionice mali programeri sa sobom su mogli ponijeti IRIM-ovu zbirku zadataka  „ Zimski praznici s mBotom“ i 3D printani ukras za bor.

Od samog početka u projekt su uključeni i nastavnici te stručni suradnici triju osnovnih škola iz Ivanić-Grada za koje je također organizirana prigodna radionica s mBotima za nastavnike.

Pogledajte fotogaleriju s događaja:

Druge vijesti