fbpx

Stručno usavršavanje nastavnika iz triju škola partnera u Ivanić-Gradu

Usavršavanje nastavnih metoda i sadržaja s darovitom djecom u STEM područjima!


13.3.2018.

Stručno usavršavanje nastavnika i stručnih suradnika iz triju osnovnih škola partnera s područja Ivanić grada održano je 9. i 10.3.2018. u Ivanić-Gradu u Osnovnoj školi Graberje Ivaničko u sklopu projekta „Croatian Makers Plus – za darovitu djecu“.

Usavršavanje su vodili IRIM-ov stručnjak za STEM Vlado Lendavaj i vanjska suradnica za stručno usavršavanje, Maja Mačinko Kovač.

IRIM-ovi stručnjaci za STEM upoznali su nastavnike s novim tehnologijama i načinima primjene istih u svakodnevnoj nastavi, ali i za proširenje aktivnosti redovne nastave za darovitu djecu u STEM područjima. Nastavnici su ovoga puta bili u ulozi učenika te su sudjelujući na edukaciji razvijali svoje kompetencije i znanja kroz praktične projekte pomoću tehnologije LittleBits.

Tijekom prvog dana dvodnevne edukacije sudionici su imali  priliku upoznati se s mBot robotom, načinom rada mBot-a te rješavati praktične zadatke iz CM lige. Drugi dan stručnog usavršavanja bio je posvećen mBot Ulitamte robotu i LittleBits tehnologiji koja se temelji na Internetu stvari.

Edukacijom je također bio obuhvaćen sadržaj i program provedbe izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti razvijenih u sklopu prethodnih projektnih aktivnosti. Jedan dio polaznika usavršavanja izravno je uključen u provedbu samog programa CM Plus.

Trajanje: 24 mjeseca

Druge vijesti