fbpx

Ljetni STEM auto, 1. dan: Bjelovar

Početak turneje u Bjelovaru!

 

25.7.2017.

 

Ljetna turneja STEM auta je krenula!

U projektu održavamo besplatne radionice programiranja i digitalne pismenosti. U ovom ciklusu od 24. srpnja do 5. kolovoza putujemo prvenstveno po manjim mjestima u Slavoniji.

U prvom tjednu projekta je dogovoreno 13 radionica, a jučer je održana prva u Narodnoj knjižnici “Petar Preradović” u Bjelovaru.

Četrnaest dječaka i pet djevojčica su na radionici naučili osnove programiranja micro:bitova. Lana Maravić, asistentica našeg edukatora je opisala radionicu:

“Jučer smo u prostoru Dječjeg odjela knjižnice u Bjelovaru imali divnu atmosferu rada. Ljetni dan djeca su iskoristila učenjem programiranja na micro:bitu kojim su lagano i uspješno izmjerili temperaturu prostorije. A usput su se i zabavili!”

Evo i fotogalerije s radionice:

Raspored svih radionica prvog tjedna projekta je ovdje. Rutu drugog tjedna objavljujemo uskoro. STEM auto možete pratiti i preko interaktivne karte (otvarate je klikom na donju sliku).

Danas će naš edukator održati tri radionice u Virovitici i Donjem Miholjcu. Izvještaj i fotogalerije objavljujemo sutra.

Pratite nas!

Druge vijesti iz ljetnog STEM auta 2017.