fbpx

Ljetni STEM auto, 7. dan: Gunja i Komletinci

Posjetili smo osnovne škole u Gunji i Komletincima.

1.8.2017.

 

Drugi tjedan turneje smo započeli radionicama u OŠ Antun i Stjepan Radić u Gunji i OŠ Vladimir Nazor u Komletincima.

U ovom ciklusu STEM auta od 24. srpnja do 5. kolovoza putujemo prvenstveno po manjim mjestima u Slavoniji i održavamo besplatne radionice programiranja i digitalne pismenosti.

Jutarnju radionicu smo održali u OŠ Antun i Stjepan Radić u Gunji. Školu i atmosferu radionice je opisao Vlado Lendvaj, edukator STEM auta:

“Poseban je užitak bio doći u Osnovnu školu u Gunji, gdje djelatnici rade daleko više i kvalitetnije od propisanog, a dio te izvanredne atmosfere sam doživio i sam na radionici.”

U školi možete vidjeti trud ravnatelja i nastavnika i različite zanimljivosti koje su napravili po pitanju kreativnosti učenja i ulaganja u znanje. Na primjer, na slikama možete vidjeti vrt u kojemu napravili sunčani sat.

Polaznicima je najzabavnije bilo mjeriti količinu svjetla koju micro:bit može registrirati pa su isprobavali u učionici bez dodatnog osvjetljenja i na suncu te uspoređivali razlike i preciznost micro:bita.

Fotogalerija s radionice:

Drugu radionicu smo održali u OŠ Vladimir Nazor u Komletincima.

Osim jednog dečka, ostali su se po prvi puta susreli s micro:bitom na radionici.

Svi su aktivno radili i s lakoćom savladali osnove. Najzabavnije im je bilo igrati igricu ‘Lupi krticu’ te se natjecati u ostvarenom broju bodova. Ukupni rekorder uspio je imati više od 70 bodova (igrači obično osvajaju oko 35 bodova).

Fotogalerija s radionice:

 

Pratite turneju Ljetnog STEM auta dalje! Svaki dan objavljujemo izvještaje s radionica.

Rutu i događaje STEM auta možete pratiti i preko interaktivne karte (otvarate je klikom dolje na sliku).

Druge vijesti iz ljetnog STEM auta 2017.