fbpx

Ljetni STEM auto, 10. dan: Osijek i Čepin

30 polaznika na radionicama u desetom danu turneje!

4.8.2017.

 

U predzadnjem danu turneje ljetnog STEM auta posjetili smo Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek i Centar za djecu i mlade “Pozitivni i sretni” iz Čepina.

U ovom ciklusu STEM auta od 24. srpnja do 5. kolovoza putujemo prvenstveno po manjim mjestima u Slavoniji i održavamo besplatne radionice programiranja i digitalne pismenosti.

Prvu radionicu desetog dana turneje smo održali u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Radionicu je posjetilo i nekoliko predstavnika medija. Sudjelovalo je preko 20 polaznika različite dobi.

Svi su savladali osnove programiranja, a nakon toga su na micro:bitu mjerili temperaturu i količinu svjetlosti na suncu i u hladu.

Fotogalerija s radionice:

Nakon Osijeka posjetili smo Centar za djecu i mlade “Pozitivni i sretni” iz Čepina.

Tamo smo radili s grupom djece koja je već znala osnove micro:bita pa su na radionici prvo ponovili znanje izrade igraće kocke, a zatim su isprobavali ostale mogućnosti microbita (temperatura, svjetlost, usvajanje koordinatnog sustava sa ciljem izmjene lampica).

Kako je bio izrazito topao dan, vani su mjerili temperaturu, međusobno se natječući u pronalasku mjesta na kojem je najviša.

Rekorder je bio dječak koji ju je izmjerio na osunčanom žljebu (49 stupnjeva Celzijusa).

Fotogalerija:

Rutu i događaje STEM auta možete pratiti i preko interaktivne karte (otvarate je klikom dolje na sliku).

Pratite turneju Ljetnog STEM auta dalje! Svaki dan objavljujemo izvještaje s radionica.

Druge vijesti iz ljetnog STEM auta 2017.