fbpx

Ljetni STEM auto, 4. dan: Osijek

U tri radionice čak 40 polaznika!

28.7.2017.

 

Ljetni turneja STEM auta po Slavoniji: nakon Belog Manastira i Kneževih Vinograda, posjetili smo Osijek i održali tri radionice u III. gimnaziji Osijek, Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek i AC Kotromanović, Hyundai (uz suradnju s udrugom Dokkica).

U ovom ciklusu STEM auta od 24. srpnja do 5. kolovoza putujemo prvenstveno po manjim mjestima u Slavoniji i održavamo besplatne radionice programiranja i digitalne pismenosti.

Četvrti dan turneje smo započeli u III. gimnaziji Osijek gdje nas je dočekalo 19 polaznika i polaznica.

Dio ih se već susreo s micro:bitovima. Prošli smo osnove sa svima, a onda smo krenuli i u naprednije programiranje – polaznici su u dva školska sata uspjeli isprogramirati video igricu ‘Lupi krticu’ poznatiju pod engleskim ‘Whac-a-mole’!

Fotogalerija s radionice:

Drugu radionicu smo održali u Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje, Osijek.

Polaznici su se prvi put susreli s ovakvom tehnologijom. Na početku radionice nisu znali što se uopće može s micro:bitovima, ali sa svakim novim zadatkom im je postajalo sve zabavnije i korisnije raditi s micro:bitovima.

Evo par fotki:

Četvrti dan turneje smo završili u AC Kotromanović (Hyundai) u suradnji s udrugom Dokkica.

Atmosferu s radionice je opisala Lana Maravić, asistentica projekta:

“Na radionici je bilo super. Mnogi su već upoznati s osnovama microbita i/ili idu na robotiku u školi. Imali smo veselu i radnu atmosferu i svi su pokazali veliki interes za razumjevanjem novog sadržaja. Na radionici su čak bila i 2 roditelja koja su učila sa svojom djecom.”

Fotogalerija s radionice:

Rutu i događaje STEM auta možete pratiti i preko interaktivne karte (otvarate je klikom dolje na sliku).

Druge vijesti iz ljetnog STEM auta 2017.