fbpx

Napredne radionice programiranja u SOS Dječjem selu

Donacija opreme i edukacije za djecu i mentore SOS Dječjeg sela Lekenik!

12.6.2019.

U tjednu od 2. do 8. lipnja u suradnji s SOS Dječjim Selom Lekenik održali smo napredne radionice s micro:bitovima i mBot robotima za zainteresirane djevojčice i dječake kao nadogradnju na već postojeće aktivnosti i njihov angažman (Croatian Makers liga, STEM revolucija, STEM auto,…).

IRIM s SOS Dječjim Selom Lekenik surađuje u nekoliko projekata. Na primjer, u ožujku su djeca iz SOS Dječjeg sela Hinterbrühl u Austriji sudjelovala na edukaciji iz robotike i programiranja koju su im održala djeca iz SOS Dječjeg sela Hrvatska iz Lekenika koristeći micro:bitove i mBot robote (link na projekt je ovdje).

Ovaj ciklus radionca je realiziran sa sredstvima dobivenim na natječaju Svjetlo na zajedničkom putu HEP-a. Ukupno su održane 4 radionice s ciljem uključivanja djece i mladih u STEM aktivnosti, širenjem postojećeg znanja i motivacijom za daljnje sudjelovanje.

Uspješnost projekta je komentirao voditelj radionica, IRIM-ov edukator Vlado Lendvaj:

„Provedbom projekata poput STEM revolucije u Dječjem selu Lekenik omogućava se jednakost prilika za svu djecu i podiže se svijest javnosti o važnosti digitalne pismenosti mladih i STEM vještina. Veseli me što su kroz realizaciju ovakvih projekata prepoznate potrebe i želje mladih za dodatnom edukacijom u području robotike i digitalne pismenosti što je vidljivo kroz njihov motivirani rad na radionicama. Kroz ovakve projekte djeci i mladima omogućuje se razvoj vještina i usvajanje znanja za kompetentno funkcioniranje u suvremenom društvu“.

Pogledajte kratku fotogaleriju s radionica:

Druge vijesti iz IRIM-a: