fbpx

Novi kreativni natječaji s micro:Maqueen robotima i BOSON kompletima

Najbolji projekti osvajaju 3D pisače

1.7.2021.

Otvaramo nove kreativno nagradne natječaje POSUDI – IZRADI – OSVOJI u sklopu projekta Digitalni građanin 2.0 koji provodimo u suradnji s Googleom.

U natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani koji koristeći micro:bitove i micro:Maqueen robote ili BOSON komplete izrade projektne radove s kojima mogu osvojiti 3D pisače Prusu Mini i druge nagrade.

Tema natječaja je ljeto i sve što ono donosi – praznike, putovanja, more, prirodu, ljetne vrućine, druženja i ostalo. Sudionici mogu izraditi zanimljiv, inovativan, funkcionalan ili interaktivan uređaj koji im može poslužiti u ljetnim aktivnostima.

Natječaj traje do 1. rujna 2021. godine, detaljnije informacije i projektne ideje pogledajte ovdje.

Natječaji su osmišljeni tako da bilo tko može sudjelovati i izraditi svoje kreativne projekte – neovisno o tome posjeduje li već opremu ili ne, dobi, školovanju i predznanju iz programiranja, izrade uređaja i ‘thinkeringa’. Uvjet za sudjelovanje je da se osoba registrira na edukacijskom web portalu Izradi! te na njemu završi sve tečajeve za tu tehnologiju, odnosno osvoji master bedž.

Opremu za sudjelovanje možete posuditi u više od 100 knjižnica u Hrvatskoj koje sudjeluju u projektu Digitalni građanin 2.0 (pogledajte kartu s lokacijama svih knjižnica s opremom za posudbu).

Za dobitnike natječaja smo osigurali vrijedne nagrade, 3D pisač Prusa Mini (i filament) te micro:maqueen robote i Boson komplete za drugo i treće mjesto.

U odabiru najboljeg rada mogu sudjelovati sudionici natječaja i svi drugi korisnici Izradi! weba koji imaju barem jedan master bedž za bilo koju tehnologiju. Svaki sudionik u natječaju mora dati po jedan glas za njemu tri najbolja rada koja su izradili drugi sudionici. Glasovanje za radove drugih je uvjet za dobivanje nagrade u slučaju pobjede.

Druge natječaje, projekte, primjere, uvjete i ostale informacije natječaja pogledajte na našem Izradi! edukacijskom web portalu, kao i besplatne edukativne materijale pomoću kojih možete naučiti koristiti ove tehnologije i stvoriti svoje projekte.

Druge vijesti iz projekta