fbpx

Odabrani sudionici projekta Generacija NOW za šk. god. 2020./21.

Uključeno 75 ustanova u projekt

20.10.2020.

Donacijski natječaj Generacija NOW je zatvoren te smo u suradnji s Hrvatskim Telekomom odabrali 75 ustanova koje uključujemo u ovogodišnju inačicu projekta.

Generacija NOW se provodi s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost, a i ove godine se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U projektu potičemo aktivno sudjelovanje djece i mentora u kreativnom rješavanju problema i učenju putem istraživanja izradom kreativnih Internet of Things projekata različite složenosti.

Natječaj za uključenje je trajao do 5. listopada 2020. godine te smo u suradnji s Hrvatskim Telekomom odabrali 75 ustanova koje sudjeluju u ovogodišnjoj inačici projekta (njihov popis pogledajte ovdje).

Ustanovama uključenim u projekt doniramo Internet of Things (IoT) opremu, besplatan pristup internetu s podatkovnim prometom te financijsku donaciju za potrebe projekta, na primjer za kupnju dodatne opreme. Za mentore u projektu ćemo organizirati edukaciju o korištenju IoT opreme, a za djecu, koja će sudjelovati krajem ove kalendarske godine, ćemo otvoriti kreativni natječaj u kojem će moći pokazati svoju kreativnost i vještine korištenja STEM znanja.

U lipnju 2021. godine organizirat ćemo izložbu završnih kreativnih školskih projekata i natjecanje u kojem će projektni timovi imati zadatak riješiti problem koristeći IoT tehnologije koje su upoznali sudjelovanjem u projektu.

Program Generacije NOW, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, će se održavati u prostorima odabranih ustanova diljem Hrvatske, a online interaktivni materijali dodatno će pomoći polaznicima programa pri stjecanju znanja i izradi vlastitih projekata.

Druge vijesti iz projekta