fbpx

Rezultati nagradnog natječaja

Internet of Things: kućni ljubimci i domaće životinje

Hranilice za kućne ljubimce, igračke za životinje, terariji i drugi fantastični projekti!

11.5.2018.

U travnju je trajao drugi nagradni natječaj projekta Napredne Internet of Things tehnologije u hrvatskim školama pod temom: kućni ljubimci i domaće životinje.

Sudionici su trebali osmisliti, dizajnirati i prikazati tehnologiju na tu temu.

U natječaju mogu sudjelovati učenički timovi iz škola u projektu, ali i svi drugi zainteresirani učenici pod uvjetom da koriste Arduino IoT opremu.

Na natječaj se prijavilo 40 radova i svi su bili vrlo kreativni. Rješavali su aktualne probleme ili olakšavali svakodnevne aktivnosti vlasnika kućnih ljubimaca i domaćih životinja.

Učenici su prijavljivali radove u tri kategorije: osnovnoškolske ekipe, srednjoškolske ekipe te ostale ekipe (ekipe iz udruga i drugih ustanova).

Detaljne upute i sve radove možete pogledati ovdje.

U nastavku su najbolji radovi nagradnog natječaja. Tim IRIM-a je teško odabrao dobitnike jer su svi radovi fantastični i zaslužili su biti predstavljeni.

Kategorija: osnovna škola

Kategorija: srednja škola

Kategorija: ostale ustanove

Najbolji timovi su osvojili Arduino MKR1000 komplet s osnovnim komponentama za rad za svakog učenika u timu i za mentora. Dodatno, ustanova prijavitelj će biti nagrađena dodatnim kompletom opreme za Arduino.

Učenici i mentor drugoplasiranih timova dobivaju micro:bit i dodatni komplet za izradu vlastitog robota pogonjenog micro:bitom. Dodatno, ustanova prijavitelj će biti nagrađena dodatnim kompletom opreme za Arduino.

Učenici i mentor trećeplasiranih timova su nagrađeni micro:bitom. Dodatno, ustanova prijavitelj je nagrađena dodatnim kompletom opreme za Arduino.

IRIM će direktno kontaktirati dobitnike oko primopredaje nagrada.

Čestitamo nagrađenima i zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Ovaj projekt se odvija uz financijsku podršku Hrvatskog telekoma, a cilj mu je prikazati kako uz motivaciju, svi mogu raditi vrlo zahtjevne Internet of Things projeke pomoću donirane opreme i odgovarajuće edukacije.

Ovo je drugi nagradni natječaj u ovoj školskoj godini s Arduino IoT opremom, a ovdje možete pogledati projekte s prvog natječaja.

Druge vjesti iz projekta