fbpx

Pregled naprednih radionica za mentore projekta Napredne 'Internet of Things' tehnologije

Oragnizirano 10 naprednih radionica za više od 100 mentora u projektu!

1.2.2018.

U projektu “Napredne Internet of Things tehnologije u hrvatskim školama” IRIM je u više od 100 škola i drugih ustanova donirao Arduino Internet of Things pločice s dodacima.

Kako bi osigurali da se oprema koristi, organizirali smo uvodne i napredne radionice za sve mentore u projektu. Koliko su uspješne bile, pročitajte u nastavku.

Radionice su bile organizirane u regionalnim centrima od Primoštena do Vinkovaca.

Na njima su se mentori upoznali s povezivanjem Arduino pločica na internet te s naprednijim varijantama povezivanja senzora na pločice.

Nakon završene edukacije, otvaramo dva natječaja za učenike i učenice i jedan kolaboracijski projekt koji će se baviti mjerenjem ekoloških varijabli (temperatura, tlak, zagađenje zraka, itd.) i imati mogućnost osvojiti vrijedne nagrade.

Više o prvom natječaju pročitajte ovdje.

Pogledajte par izjava polaznika radionica, a u nastavku je fotogalerija:

“Super radionica danas u Primoštenu, nadam se da nije problem što sam povela Andriju totalno ste ga zarazili nije stao otkad je došao doma nadam se da ću ga uspjeti natjerati na spavanje. Još jednom hvala na druženju.”

” Radionica je bila toliko dobra da ja cijelo vrijeme trpim i ne idem u toalet da nesto ne propustim jer je prezanimljivo.”

Druge vijesti iz projekta