fbpx

Napredne IoT tehnologije u hrvatskim školama: završetak i pregled prvog ciklusa radionica

Edukativne radionice za preko 100 mentora u projektu!

10.11.2017.
U projektu “napredne Internet of Things tehnologije u hrvatskim školama” sudjeluje više od 100 škola i drugih ustanova u Hrvatskoj.
Cilj je demonstrirati što se sve može napraviti pomoću tehnologije u školstvu uz relativno mala sredstva i veliku motivaciju te kreativnost.
U projektu svi sudionici dobivaju opremu od IRIM-a, mentori besplatnu edukaciju (već je održan prvi ciklus početnih edukacija), a za učenike ćemo tokom školske godine otvarati nagradne natječaje.

Krajem listopada IRIM je organizirao 10 uvodnih radionica za svih 110 sudionika projekta. Mentorima je podijeljena napredna IoT oprema (Arduino IoT MKR1000 s dodatnim senzorima) te su se upoznali s mogućnostima korištenja.

Kratku izjavu sa strane o radionicama i sudjelovanju na projektu je dao Zdenko Kobeščak, ravnatelj OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Tjekom školske godine učenici će moći sudjelovati tematskim natječajima. Natječaji omogućuju učenicama i učenicima razvijanje novih, kreativnih rješenja koristeći atraktivnu, modernu i njima besplatnu tehnologiju.

Kraj školske godine ćemo završiti velikim kolaboracijskim projektom.
Simultano, u realnom vremenu svi sudionici će napraviti prikazivanje 6-7 ekoloških varijabli (temperatura, mjerenje zagađenja zraka, …). Podaci će biti javno dostupni svim zainteresiranima.
Ovu demonstraciju će napraviti u svojim ustanovama i za to im je dovoljna oprema koju su dobili u projektu.

Fotogalerija s uvodnih radionica

Druge vijesti iz projekta