fbpx

Press konferencija: napredne IoT tehnologije u hrvatskim školama

Press konferencija o projektu!

10.11.2017.
U prostorijama Hrvatskog Telekoma 8. studenog održana je konferencija za medije gdje su predstavljeni projekti dobitnici financijskih sredstava platforme Generation Next.
Jedan od nagrađenih je i IRIM-ov projekt: napredne Internet of Things tehnologije u hrvatskim školama.
Sa strane je kratki promotivni video:
Cilj projekta je demonstirati što se sve može napraviti u školama uz relativno mala sredstva i veliku motivaciju te kreativnost.
Tijekom godine otvorit ćemo pojedinačne natječaje za sudionike projekta. Natječaji omogućuju učenicama i učenicima razvijanje novih, kreativnih rješenja na temu. Osim njih krajem iduće školske godine organizirat ćemo veliki kolaboracijski projekt o kojem ćemo više informacija objaviti uskoro.

Na press konferenciji prezentirane su aktivnosti projekta, te je prikazana kratka demonstracija mogućnosti tehnologije (Arduino IoT MKR1000 s preko 40 dodatnih senzora).

‘Live’ verziju press konferencije možete pogledati ovdje (link na Facebook video).

Izjavu o projektu je dala Rujana Bakić, glavna tajnica IRIM-a:

“Drago mi je da je HT drugu godinu zaredom prepoznao važnost našeg projekta… IoT je najbrže rastuća internetska tehnologija današnjice, a njezinim uvođenjem u školstvo omogućavamo učiteljima i učenicima da prate svjetske trendove u korištenju edukacijskih i industrijskih tehnologija.“

Evo i priloga o press događaju:

Druge vijesti iz projekta