fbpx

STEM u SOS Dječjem selu - donacija 3D printera, računala, robota i druge opreme

Donacija opreme i edukacije za djecu i mentore SOS Dječjeg sela Lekenik!

28.6.2019.

U nastavku dobre suradnje između Rotary E-kluba Hrvatska, Rotary kluba Zagreb Centar i IRIM-a uz donaciju Erste banke danas, 28. lipnja smo posjetili SOS Dječje selo Lekenik i podijelili opremu (3D printer, roboti, dodaci za robote i micro:bitove, računalo,…) koju će djeca s mentorima samostalno koristiti u svom radu i aktivnostima.

Ova donacija je nastavak projekta u kojem su djeca iz SOS Dječjeg sela Hinterbrühl u Austriji sudjelovala na edukaciji iz robotike i programiranja koju su im održala djeca iz SOS Dječjeg sela Hrvatska iz Lekenika koristeći micro:bitove i mBot robote.

SOS Dječje selo Lekenik već nekoliko godina aktivno sudjeluje u aktivnostima IRIM-a (Croatian Makers liga, STEM revolucija, Internet of Things tehnologije, STEM auto,…) gdje postižu odlične rezultate.

Ovom donacijom opreme nam je želja djecu i mentore dodatno ojačati i omogućiti im ‘dodatne’ aktivnosti s tehnologijama koje ih zanimaju i pomoću kojih su već postigli odlične rezultate (na primjer, prošle školske godine su bili najboji u regiji Velika Gorica u Croatian Makers ligi). Osim opreme ćemo djeci i mentorima omogućiti i besplatne edukacije o korištenju svih novih tehnologija.

Novosti o ovoj suradnji i daljnjim koracima objavljujemo uskoro!

Druge vijesti iz IRIM-a: