fbpx

STEM auto je poput ‘bibliobusa’ modernog doba, Putuje po Hrvatskoj u ciklusima, prvenstveno po manjim mjestima. Radionice služe kao poticaj djeci i mladima za rad u STEM područjima.

Jedna radionica STEM auta traje dva školska sata. U to vrijeme sudionici (bez prethodnog znanja iz programiranja) nauče kako programirati robota da vozi po zadanom putu, prati liniju, parkira, svijetli i svira na različite načine, itd.

Naši edukatori nose sa sobom svu opremu za održavanje radionica (računala, roboti, produžne kablove, projektor,…), te je jedina obveza domaćina da nam omogući prostor i okupi djecu.

Budući da je toliko jednostavno početi programirati i ukazati mladima da je STEM zabavan, ovaj projekt se provodi već dvije godine i konstantno raste. Do sada smo održali više od 240 besplatnih radionica na kojima je sudjelovalo više od 3800 djece i mladih.

Na ovoj stranici pogledajte informacije o projektu u 2019. godini kao i interaktivnu karta s izvještajima svih održanih radionica koju možete pogledati direktno na dnu stranice.

Interaktivni prikaz kretanja STEM auta

(otvara se u novom prozoru)

Pratite STEM auto 2019. kroz objave s radionica i fotogalerije