WER - Otvoreni kup Hrvatske

U svibnju 2017. godine smo objavili natječaj za sudjelovanje na WER – Croatia Open koje je dio WER svjetskog kupa i koristi naprednu opremu proizvođača Abilix.

IRIM je osigurao napredne robotičke setove za sudjelovanje 40 osnovnih i 20 srednijh škola u Hrvatskoj, te po 20 u Srbiji i BiH u globalnom natjecanju World Education Robotics (WER).

Mogle su se prijaviti sve osnovne škole i udruge iz Croatian Makers lige kao i srednje škole iz STEM revolucije.

Opremu u potpunosti donira IRIM za timove iz Croatian Makers lige, Bitke za znanje (Srbija) i SPARkreators (BiH). Na natjecanju je moguće i sudjelovanje natjecatelja iz drugih zemalja.

WER – Croatia Open je prirodan nastavak bogatih izvan-kurikularnih aktivnosti koje IRIM besplatno implementira u školskom sustavu. Održat će se krajem rujna, a pobjednička ekipa će u studenom ići na središnje natjecanje u Šangaj. Otvoreni kupovi odvijaju se i u SAD, Kanadi, Australiji, te drugi Europski kup u Španjolskoj.

Općenito WER kup ima preko 500.000 natjecatelja godišnje u više od 30 zemalja. Pokrenut je u Kini 2000. godine, a prvo svjetsko natjecanje je održano 2013. godine.

Velika prednost ovog natjecanja je da će svi učenici imati iste setove, te tako i iste prilike – rezultati neće ovisiti o financijskoj snazi timova koji stoje iza njih, a pogotovo zato jer će oprema, kao i za Croatian Makers ligu, biti donirana.

Mogle su se prijaviti sve osnovne škole i udruge koje sudjeluju u Croatian Makers ligi. Novost je bila da iako je IRIM već donirao značajnu količinu opreme i u srednje škole, ovo je prvi put da se i one mogu prijaviti u neki sistemski program IRIM-a.

Prikaz svih uključenih škola i ustanova koje će se natjecati na WER – Croatia Open:

 

Novosti iz WER – Croatia Open