fbpx

Odlazak robotičara na World Educational Robotics - WER svjetski kup u Šangaj

Odlazak timova ih Hrvatske na WER svjetski kup u Šangaj!

15.11.2017.

 

Pobjednički timovi iz Hrvatske s World Educational Robotics (WER) otvorenog kupa Hrvatske održanog u rujnu u Zagrebu u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) otišli su u Šangaj kako bi sudjelovali na svjetskom kupu s preko 6.000 sudionika. 18. i 19. studenoga natjecat će se s najboljim timovima iz cijelog svijeta.

Na WER otvorenom kupu u Zagrebu sudjelovali su najbolji timovi iz Croatian Makers lige u Hrvatskoj, te sličnih natjecanja Bitka za znanja u Srbiji i SPARKreators u BiH.

Prve službene rezultate očekujemo u nedjelju, 19. studenoga.

Timovi koji predstavljaju Hrvatsku su:

  • OŠ Primošten, Primošten (Benjamin Aron Balogh, Marisa Perković i mentorica Amalija Pancirov)
  • OŠ Julija Klovića, Zagreb (Vid Martin Lulić, Dino Plečko i mentor Petar Dobrić)
  • Strukovna škola Vice Vlatkovića, Zadar (Valentino Vukelić, Jakov Šužberić, Josip Lazić i mentor Ante Ivanac)

Timove i mentore su ispratili Marko Jurčić, savjetnik Predsjednice RH,  Tome Antičić, državni tajnik u MZO, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te Nenad Bakić, predsjednik IRIM-a.

Timovi se natječu u tri dobne skupine, koje su ekvivalent dobnim skupinama 1.- 4. razred OŠ, 5.-8. razred OŠ i 1.- 4. razred SŠ u Hrvatskoj. Detaljnije o natjecanju pročitajte ovdje.

Troškove cijelog WER natjecanja u Hrvatskoj, kao i opreme za timove iz Hrvatske, Srbije i BiH financira IRIM sredstvima privatnih donatora. Troškovi avionskih karata natjecatelja i njihovih mentora za put snosi Grad Zagreb.

Druge vijesti iz WER – Otvorenog kupa Hrvatske