fbpx

WER svjetski kup u Šangaju: medalje za timove iz Hrvatske, BiH i Srbije!

Za voditelje i timove s WER otvorenog kupa Hrvatske ukupno 8 nagrada!

30.11.2017.

Pobjednički timovi iz Hrvatske s World Educational Robotics (WER) otvorenog kupa Hrvatske održanog u rujnu u Zagrebu u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) otišli su u Šangaj kako bi sudjelovali na WER svjetskom kupu.

Na natjecanju održanom 18. i 19. studenog sudjelovalo je preko 8.000 sudionika iz preko 20 zemalja, a voditelji i timovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije su osvojili ukupno 8 medalja i priznanja!

WER svjetski kup se održava od 2002. godine u Kini, a u posljednje 4 godine na njemu sudjeluje 20ak zemalja iz cijelog svijeta.

Na svjetsko natjecanje dolaze najbolje ekipe u tri dobne skupine – niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole i srednjoškolci, a natječu se u 5-6 kategorija.

Ove godine na svjetskom natjecanju su sudjelovale i tri ekipe iz Hrvatske, dvije iz Bosne i Hercegovine te jedna iz Srbije. Ulaznice za svjetsko natjecanje ekipe su osvojile na WER otvorenom kupu Hrvatske. IRIM je pokrenuo i organizirao WER – otvoreni kup Hrvatske. U projekt su uključene najbolje škole i druge ustanove iz Croatian Makers lige, Bitke za znanje (Srbija) i SPARKreators (Bosna i Hercegovina) te je IRIM svima donirao opremu.

U ovom natjecanju ekipe se natječu u nekoliko kategorija i u svima se dodjeljuju nagrade.

Tako natjecatelji osim osim medalja za najbolje rezultate u programiranju osvajaju nagrade i u kategorijama poput izrade timskog videa, prezentacija svoje zemlje i rada u robotici, posebne kreativnosti u rješavanju problemskih zadataka i drugih.

Više kategorija jako pozitivno djeluje na natjecatelje i njihovu motivaciju. Sve ekipe s WER otvorenog kupa Hrvatske su bile oduševljene iskustvom koje su stekli u Kini na natjecanju, kao i putovanju općenitno.

Popis dobivenih nagrada voditelja i timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije:

  • Najbolji timski WER video – OŠ Vrhbosna, Sarajevo, BiH
  • Najkreativniji WER video – OŠ Suljo Čilić, Jablanica, BiH
  • Najbolja prezentacija u WER videu – OŠ Julija Klovića, Zagreb, HR
  • Najbolji editing u WER videu – OŠ Primošten, Primošten, HR
  • Najbolja prezentacija svoje zemlje i rada u robotici – Politehnika – škola za nove tehnologije, Beograda, SRB
  • Posebna nagrada za izuzetan doprinos tima na natjecanju – SŠ Vice Vlatkovića, Zadar, HR
  • Posebna nagrada za timski rad i doprinos natjecanju – OŠ Suljo Čilić, Jablanica, BiH
  • Posebna nagrada za izvanredan doprinos za razvoj WER natjecanja i robotičke zajednice – IRIM – Croatian Makers

Pogledajte fotogaleriju s puta u Šangaj i WER svjetkog kupa:

Troškove cijelog WER natjecanja u Hrvatskoj, kao i opreme za timove iz Hrvatske, Srbije i BiH financira IRIM sredstvima privatnih donatora. Troškovi avionskih karata natjecatelja i njihovih mentora za put snosi Grad Zagreb.

Druge vijesti iz WER – Otvorenog kupa Hrvatske