fbpx

WER - Croatia Open

informacije o natjecanju

Termin, lokacija i sudionici natjecanja

 

14.9.2017.

WER – Croatia Open, napredno robotičko natjecanje koje je dio WER svjetskog kupa će se održati 23. rujna u OŠ Kajzerica u Zagrebu.

Sudjelovat će učenici osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Najboljima će biti uručena pozivnica za sudjelovanje na WER svjetskom kupu u Šangaju.

Na natjecanju će sudjelovati oko 300 učenica i učenika, natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije i njihovih mentora.

Natjecanje će se održati u OŠ Kajzerica (Žarka Dolinara 9, 10000 Zagreb), a događaj će započeti službenim otvaranjem u 9:30 sati.

Sudionici će programirati robote da rade zahtjevne zadatke poput premještanja predmeta, okretanja kotačića, prenošenja tereta i drugih.

Na natjecanju će sudjelovati 55 osnovnih škola, srednjih škola i udruga iz Hrvatske, 4 osnovne i srednje škole iz Srbije i 12 osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine (karta svih uključenih je sa strane).

Krajem svibnja smo svima donirali natjecateljske setove kako bi isprobali opremu i pripremili se za natjecanje.

U lipnju smo održali probno natjecanje kako bi se sudionici što bolje pripremili za WER – Croatia Open. Video snimka atmosfere s probnog natjecanja je sa strane.

Otvoreni kupovi poput WER – Croatia Open se odvijaju u SAD-u, Kanadi, Australiji, te još jedan u Europi u Španjolskoj. Svim najboljim timovima se uručuju pozivnice za sudjelovanje na WER svjetskom kupu u Šangaju.

Druge vijesti iz WER – Otvorenog kupa Hrvatske