fbpx

WER - Croatian Open 2018.

Napredno robotičko natjecanje

Više od 150 natjecatelja s mentorima sudjelovalo na ovogodišnem Otvorenom kupu Hrvatske!

6.10.2018.

Već drugu godinu IRIM organizira WER Otvoreni kup Hrvatske – natjecanje iz napredne eduakcijske robotike i programiranja. Ove godine najbolji su bili učenici OŠ Dobriše Cesarića, Zagreb, OŠ Iver, Sesvetski Kraljevec i Gimnazije Matija Antun Reljković.

Natjecanje se održalo 6. listopada u prostorima Tehnološkog parka Zagreb i sudjelovalo je više od 150 natjecatelja i mentora. Najboljima su uručene ulaznice za centralno natjecanje u Šangaju i vrijedne nagrade.

Ovogodišnja je tema bila „Informacijsko doba“ te su natjecatelji programirali robote da se koriste telekomunikacijskim tehnologijama, recikliraju e-otpad i šalju informacijske pakete preko interneta. Simulirajući ove radnje natjecatelji su u timovima rješavali zadatke s ciljem da vožnja robota bude što brža i točnija.

Pogledajte rezultate svih natjecatelja:

Natjecatelji su sudjelovali u dvije dobne skupine: osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj. Prvo mjesto u mlađoj osnovnoškolskoj skupini osvojili su Mak Kikaš, Ivo Domijan i Vilibor Frouth uz mentorstvo Gorana Mučnjaka, prvo mjesto u starijoj osnovnoškolskoj skupini osvojili su Mihael Orak, Maja Pavlić i Lovro Klarić uz mentorstvo Romana Rubčića iz OŠ Iver, Sesvetski Kraljevec i prvi u srednjoškolskoj skupini su Vittorio Vičević, Fran Marić i Nino Matozan uz mentorstvo Daniela Rakijašića iz Gimnazije Matija Antun Reljković, Vinkovci.

Najboljima su podijeljene vrijedne nagrade i pozivnice za središnje natjecanje koje će se održati u Šangaju početkom prosinca.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i čestitamo dobitnicima!

Evo fotogalerije:

Druge vijesti iz WER – Otvorenog kupa Hrvatske