fbpx

100 radionica u prvoj edukaciji projekta Digitalne knjižnice za lokalni razvoj

Donacija opreme i edukacija u 100 knjižnica u Hrvatskoj

6.7.2020.

„Digitalne knjižnice za lokalni razvoj“ je projekt u kojem želimo osnažiti korisnike knjižnica da kroz stjecanje STEM znanja i digitalnih kompetencija postanu aktivni građani i kreatori znanja i održivog razvoja u lokalnim zajednicama u Hrvatskoj i Švicarskoj te ga provodimo kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Sredinom lipnja 2020. godine počeli smo s donacijama priručnika i edukacijama knjižničara te smo u 3 tjedna održali 100 radionica u Hrvatskoj.

U ovom projektu svim knjižnicama i bibliobusnim službama doniramo komplete opreme za micro:bit za mjerenje ekoloških varijabli, priručnike za korištenje micro:bita i priručnike o konceptu „Citizen science“ te educiramo knjižničare kroz nekoliko ciklusa radionica.

IRIM-ovi edukatori su u ovom ciklusu edukacije u 3 tjedna prošli gotovo 5000 kilometara te održali radionice od Korčule do Iloka. Posjetili su sve knjižnice, donirali im priručnike te upoznali knjižničare s aktivnostima projekta, edukativnim materijalima i daljnjim aktivnostima poštujući sve epidemiološke mjere zbog koronavirusa.

Do kraja ljeta 2020. godine imamo u planu još 2 ciklusa edukacije. U drugome će se knjižničari upoznati s konceptom “Citizen Science” preko online edukacije koju će održati naši partneri iz INNOVABRIDGE Foundation iz Švicarske te trećem ciklusu u kojem ćemo knjižnicama donirati AQ:bitove, dodatke za micro:bitove koji mjere atmosferske varijable i koji će biti dostupni za posudbu svim korisnicima knjižnica.

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih i ne odražava nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Druge vijesti iz projekta