fbpx

Konferencija projekta Digitalne knjižnice za lokalni razvoj (DL4LD) - uključite se

Prezentacija suradnje s knjižnicama, analiza i predstavljanje rezultata i znanstvenog izvješća te panel rasprava

11.6.2021.

Pridružite nam se na online završnoj konferenciji u sklopu projekta Digitalne knjižnice za lokalni razvoj koja će se održati u srijedu 16.6.2021. godine u 11:00 sati putem live stream servisa. Konferenciju možete pratiti/pogledati OVDJE.

Ovdje je link sa svim informacijama i potvrdom o sudjelovanju na konferenciji. Svi prijavljeni će dobiti link na konferenciju dan prije događaja.

Konferencija je besplatna i svi zainteresirani mogu sudjelovati.

 

Predstavit ćemo projekt, projektne partnere, znanstveno izvješće koje je nastalo na temelju podataka koji su se prikupljali AQ:bit uređajima, utjecaj projekta na zajednicu kao i iskustva krajnjih korisnika iz Hrvatske i Švicarske. Održat ćemo i panel raspravu na kojoj ćete moći postavljati svoja pitanja.

Na konferenciji će sudjelovati naši partneri iz Švicarske iz Zaklade Innovabridge te hrvatski i švicarski knjižničari u projektu (Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagreb, Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Augusta Cesarca i Biblioteca Cantonale Filanda in Mendrisio).

Cijeli raspored konferencije pogledajte sa strane.

„Digitalne knjižnice za lokalni razvoj“ je projekt kojim želimo osnažiti korisnike knjižnica da stjecanjem STEM znanja i digitalnih kompetencija postanu aktivni građani i kreatori znanja i održivog razvoja u lokalnim zajednicama u Hrvatskoj i Švicarskoj te ga provodimo kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

U 100 knjižnica u Hrvatskoj i 5 u Švicarskoj smo donirali AQ:bit uređaje koje korisnici posuđuju, sastavljaju i koriste za mjerenje ekoloških varijabli promičući “građanske znanosti”.

AQ:bit je dodatak za micro:bit koji su osmislili i izradili IRIM-ovi edukatori pomoću kojeg se mogu mjeriti atmosferske varijable (količina mikročestica u zraku, vlaga, tlak i temperatura) te služi kao edukacijski dodatak za micro:bit. Korištenjem AQ:bita građani postaju dio internacionalnog pokreta građanske znanosti (Citizen science) čime pomažu znanstvenoj zajednici u prikupljanju i analizi podataka.

Popis svih knjižnica u kojima možete posuditi uređaj je ovdje, a prikaz svih trenutno aktivnih uređaja pogledajte ovdje.

Popis svih knjižnica u projektu u kojima možete posuditi uređaj je ovdje, a prikaz svih trenutno aktivnih uređaja pogledajte ovdje.

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih i ne odražava nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Druge vijesti iz projekta