fbpx

Popis i karta uključenih knjižnica

Više od 700 uređaja za mjerenje atmosferskih varijabli u knjižnicama u Hrvatskoj i Švicarskoj

20.11.2020.

Kroz projekt ‘Digitalne knjižnice za lokalni razvoj’ smo donirali u 100 knjižnica u Hrvatskoj i 5 u Švicarskoj AQ:bit uređaje koji korisnici posuđuju, slažu i koriste za mjerenje ekoloških varijabli.
 
U nastavku pogledajte prikaz i popis svih uključenih knjižnica u projektu.

AQ:bit je dodatak za micro:bit koji su osmislili i izradili IRIM-ovi edukatori pomoću kojeg se mogu mjeriti atmosferske varijable (zagađenost zraka, vlaga, tlak, temperatura) te je namijenjen kao edukacijski dodatak za micro:bit. Korištenjem AQ:bita građani sudjeluju u internacionalnom istraživanju koje koristi metodu građanske znanosti.

Za korisnike smo osigurali i edukativne materijale koji su besplatni na našem Izradi! edukacijskom web portalu.

Popis svih knjižnica u projektu u kojima možete posuditi uređaj je ovdje, a prikaz svih trenutno aktivnih uređaja pogledajte ovdje ili klikom na sliku.

„Digitalne knjižnice za lokalni razvoj“ je projekt u kojem želimo osnažiti korisnike knjižnica da stjecanjem STEM znanja i digitalnih kompetencija postanu aktivni građani i kreatori znanja i održivog razvoja u lokalnim zajednicama u Hrvatskoj i Švicarskoj te ga provodimo kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih i ne odražava nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Druge vijesti iz projekta