fbpx

AQ:bit uređaji u hrvatskim knjižnicama

Donirali smo 700 uređaja za mjerenje atmosferskih varijabli knjižnicama

13.10.2020.

Završili smo sa zadnjim ciklusom donacija opreme i edukacije knjižničara u projektu Digitalne knjižnice za lokalni razvoj – DL4LD.

Donirali smo po 7 AQ:bit dodataka za micro:bit, priručnike o korištenju micro:bita i o konceptu „Citizen science“ te promotivne materijale u 100 knjižnica u Hrvatskoj.

Knjižničare smo educirali o korištenju uređaja, a oprema je dostupna u knjižnicama za posudbu i korištenje građana.

AQ:bit je dodatak za micro:bit koji su osmislili i izradili IRIM-ovi edukatori pomoću kojeg se mogu mjeriti atmosferske varijable (zagađenost zraka, vlaga, tlak, temperatura) te je namijenjen kao edukacijski dodatak za micro:bit. Za uređaj smo objavili sve edukativne materijale besplatno na našem Izradi! edukacijskom web portalu.

Korištenjem uređaja, građani pomažu sudjelujući u internacionalnom projektu koji koristi građansku znanost za prikupljanje atmosferskih varijabla u Hrvatskoj i Švicarskoj koje će znanstvenici analizirati.

Prikaz svih knjižnica u projektu u kojima možete posuditi opremu je sa strane.

„Digitalne knjižnice za lokalni razvoj“ je projekt u kojem želimo osnažiti korisnike knjižnica da stjecanjem STEM znanja i digitalnih kompetencija postanu aktivni građani i kreatori znanja i održivog razvoja u lokalnim zajednicama u Hrvatskoj i Švicarskoj te ga provodimo kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih i ne odražava nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Druge vijesti iz projekta