fbpx

Digitalne knjižnice za lokalni razvoj - donacija priručnika i početak edukacije knjižničara

Donacija opreme i edukacija u 100 knjižnica u Hrvatskoj

23.6.2020.

Započeli smo s aktivnostima projekta “Digitalne knjižnice za lokalni razvoj”.

Iako smo planirali organizirati trodnevnu edukaciju za sve knjižničare istovremeno, zbog pandemije koronavirusa i trenutnog stanja odlučili smo da će naši edukatori posjetiti svaku knjižnicu i održati direktno edukaciju za knjižničare (“1 na 1 edukacija”) poštujući sve epidemiološke mjere

Digitalne knjižnice za lokalni razvoj je projekt kojeg provodimo kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje te smo uključili 100 knjižnica i bibliobusnih službi u Hrvatskoj te 5 knjižnica iz Švicarske.

Svim ustanovama u projektu doniramo komplete opreme za micro:bit za mjerenje ekoloških varijabli, priručnike za korištenje micro:bita i priručnike o konceptu „Citizen science“ te educiramo knjižničare o korištenju opreme u projektu.

IRIM-ovi edukatori su počeli održavati radionice od 15. lipnja te će do 3. srpnja održati 100 radionica za sve uključene knjižnice i bibliobusne službe (kartu svih uključenih ustanova u projektu pogledajte sa strane).

Cilj prve edukacije je upoznati knjižničare s opremom i aktivnostima projekta, a nakon ovog ciklusa edukacije imamo u planu još dva (u kojima će se knjižničari upoznati s konceptom “Citizen Science” i njegovom primjenom te upoznavanje i korištenje opreme za micro:bit za mjerenje ekoloških varijabli .

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih i ne odražava nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Druge vijesti iz projekta