fbpx

Digitalni građanin 2.0 - donacija robota knjižnicama

Donacija opreme i edukacija u 100 knjižnica u Hrvatskoj

27.7.2020.

U projekt Digitalni građanin 2.0 uključili smo 100 knjižnica i doniramo im micro:Maqueen robote za micro:bit. Ovi roboti su STEM edukacijski “uradi sam” kompleti koji služe kao dodaci za micro:bit.

Uz donaciju opreme, knjižničare educiramo o korištenju robota kako bi ih mogli nastaviti koristiti u radu s korisnicima. Oprema će se u knjižnicama moći posuditi kao i micro:bitovi i drugi dodaci s kojima smo opremili knjižnice.

Pogledajte i kartu svih uključenih:

Projekt Digitalni građanin provodimo od 2018. godine uz financijsku potporu tvrtke Google. U projekt smo uključili knjižnice u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Kosovu s ciljem transformiranja u digitalne centre za inovacije.

Svim knjižnicama smo donirali micro:bitove i BOSON dodatke za micro:bitove, a dijelu knjižnica i 3D pisače s ciljem da moderna edukacijska tehnologija bude dostupna odraslima i djeci besplatno (uvođenje digitalnih vještina u lokalne zajednice).

Početkom 2020. godine najavili smo nastavak i proširenje projekta uz aktivnosti poput edukativnih radionica za knjižničare, razvitkom novih obrazovnih materijala, donacijom dodatne opreme, pokretanjem kreativnih izazova s vrijednim nagradama za korisnike knjižnica.

Kao početak aktivnosti ovog projekta, svim knjižnicama doniramo po 3 micro:Maqueen robota i educiramo knjižničare kako ih sastaviti i koristiti.

IRIM-ovi edukatori od 20. srpnja do kraja kolovoza obilaze sve knjižnice u projektu i održavaju edukacije. Nakon edukacija, knjižnice će omogućiti korištenje (i posudbu) opreme korisnicima. Uskoro ćemo knjižnicama donirati i 3D printere o čemu ćemo detalje javiti uskoro.

 

Druge vijesti iz projekta