fbpx

Digitalni građanin - treći ciklus edukacija za knjižničare

Održano više od 20 radionica za knjižničare u regiji!

20.7.2019.

Tijekom srpnja održane su nove edukacije za knjižničare u sklopu projekta Digitalni građanin. Ovim ciklusom privedene su kraju edukacijske aktivnosti za knjižničare te su oni upoznati s korištenjem micro:bita i BOSON dodataka. 

 Digitalni građanin je projekt IRIM-a kojim smo 170 knjižnica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Kosovu opremili edukacijskom tehnologijom (micro:bitovi te BOSON dodaci za micro:bit) kako bismo ih transformirali u digitalne inovacijske i obrazovne centre lokalnih zajednica.

Edukacijama smo ojačali knjižničare za provedbu radionica s micro:bitom i dodacima za građane u knjižnicama. Dodatno, svi zainteresirani građani opremu mogu posuditi i za kućno korištenje.

U projektu želimo modernu edukacijsku tehnologiju učiniti dostupnom građanima u lokalnim zajednicama te odraslima i djeci omogućiti usvajanje digitalnih vještina u knjižnicama i/ili vlastitim domovima.

Kartu svih knjižnica u projektu u kojima možete koristiti opremu možete pogledati sa strane.

Kroz ovaj projekt dio knjižnica opremili smo i 3D printerima te osigurali edukaciju knjižničara za njihovo korištenje. Svi zainteresirani građani tako će, uz pomoć knjižničara, moći razvijati i vlastite ideje te printati vlastite 3D oblike.

Edukacije o korištenju opreme organizirali smo u Hrvatskoj (Zagreb, Karlovac, Koprivnica, Kutina, Pula, Osijek, Ploče, Nova Gradiška, Sisak, Split, Šibenik, Varaždin, Vinkovci, Zabok i Zadar), Srbiji (Niš, Jagodina i Novi Sad), Bosni i Hercegovini (Banja Luka, Zenica i Mostar) te na Kosovu. Na edukacijama je sudjelovalo gotovo 210 knjižničara.

Pogledajte fotogaleriju sa svih radionica ovog edukacijskog ciklusa:

Druge vijesti iz projekta