fbpx

Interaktivna izložba i radionice robotike na Noći muzeja 2019.

Više tisuća posjetitelja na IRIM-ovim aktivnostima u Noći muzeja 2019.!

29.1.2019.

Ovogodišnja Noć muzeja održala se u Hrvatskoj 1. veljače u i tema je bila Muzeji – Inovacije i digitalna budućnost.

Muzeji su predstavljali suvremene tehnologije koje koriste u svom radu, segmente građe koji su dostupni na raznim digitalnim platformama te su predstavljali razvitak potpomognut inovacijama.

IIRIM je sudjelovao na događaju organizirajući besplatne radionice u suradnji s Tiflološkim muzejom u Zagrebu te interaktivnu izložbu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

U Tiflološkom muzeju smo održali dvije besplatne radionice pod temama: Slijedi me – nauči programirati i pokreni svoj prvi mBot robot i Micro:bit – nauči programirati tekst na brajici.

Sudionici su se na radionicama zabavili, naučili osnove programiranja i upoznali se s poteškoćama s kojima se susreću slabovidne i slijepe osobe. Interes za sudjelovanjem je bio vrlo velik te su radionice bile popunjenje.

U Muzeju suvremene umjetnosti smo postavili interaktivnu izložbu tehnologija koje koristimo u našim projektima. Muzej je tu večer posjetilo više od 7400 posjetitelja, a velik broj ih je isprobao robote, micro:bitove, 3D printer i druge tehnologije koje smo prezentirali.

Pogledajte kratku fotogaleriju s radionica i izložbe:

Fotoografije iz Tiflološkog muzeja: R. Vukić

Druge vijesti iz projekta