fbpx

IRIM na Noći muzeja 2019. - Inovacije i digitalna budućnost

Posjetite IRIM u Tiflološkom muzeju i Muzeju suvremene umjetnosti!

29.1.2019.

U petak, 1. veljače će se održati Noć muzeja 2019. u kojoj sudjeluje većina muzeja u Hrvatskoj s raznim izložbama, interaktivnim aktivnostima, otvorenim radionicama i javnim raspravama.

IRIM će sudjelovati na manifestaciji održavajući besplatne radionice u suradnji s Tiflološkim muzejom u Zagrebu (muzej koji čuva građu vezanu uz osobe s invaliditetom, s naglaskom na osobe oštećena vida) demonstrirajući kako tehnologija može pomoći osobama s oštećenjima vida te interaktivnom izložbom i demonstracijom u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je Muzeji –  Inovacije i digitalna budućnost. Muzeji će predstaviti suvremene tehnologije koje koriste u svom radu, segmente svoje građe koji su dostupni na različitim digitalnim platformama te predstaviti javnosti razvitak potpomognut inovacijama.

Popis svih muzeja koji u ovoj godini sudjeluju možete pogledati ovdje, a ako imate zainteresirane djece i mladih, možete ih prijaviti na IRIM-ove radionice s micro:bitovima ili mBot robotima u Tiflološkom muzeju ovdje.

Sve aktivnosti i ulaznice za muzeje tijekom Noći muzeja su besplatne. Aktivnosti u muzejima većinom traju od 18:00 do 01:00.

Posjetite nas!

Druge vijesti iz projekta