fbpx

Tjedan programiranja u knjižnicama!

Besplatne radionice programiranja s micro:bitovima u hrvatskim knjižnicama!

30.11.2018.

IRIM je s ciljem približavanja programiranja i digitalne pismenosti javnosti od 22.11. do 29.11. organizirao Tjedan programiranja. U aktivnosti su se mogle uključiti sve knjižnice projekta STEM revolucija se nastavlja: knjižnice (više od 100 knjižnica i bibliobusnih službi u Hrvatskoj).

U knjižnicama su se održavale besplatne radionice za javnost na kojima su sudionici mogli naučiti kako programirati (na primjer: kako isprogramirati igru “vrući krumpir” pomoću micro:bita).

Zadaci tjedna programiranja su osmišljeni s ciljem promocije i približavanja programiranja i digitalne pismenosti javnosti te je namijenjen osobama bez prethodnog znanja. Radionice traju otprilike 60 minuta te je sudjelovanje za korisnike besplatno. Mogli su se uključiti svi, i djeca i odrasli.

U nekim knjižnicama, osim za vrijeme aktivnosti poput Tjedna programiranja, se održavaju i regularne radionice programiranja s micro:bitovima. Ako ste zainteresirani ili niste sigurni da li se radionice održavaju u vašoj knjižnici, kontaktirajte svog lokalnog knjižničara!

Pogledajte fotogaleriju s nekoliko radionica u knjižnicama (Dvor, Kaštel Sućurac,…):

Ako ste zainteresirani za korištenje micro:bitova, provjerite sa svojom lokalnom knjižnicom mogućnosti posudbe i korištenja!

Popis svih uključenih knjižnica u projekt STEM revolucija: knjižnice je ovdje, a knjižnice koje ne sudjeluju u tom projektu se mogu uključiti i u naš novi projekt, Digitalni građanin, o čemu možete pročitati ovdje.

Tjedan aktivnosti je bio zanimljiv i zabavan korisnicima knjižnica kao i domaćinima. Pogledajte nekoliko objava na socijalnim mrežama o Tjednu programiranja:

Druge vijesti iz projekta