fbpx

Završena edukacija i donirani roboti u 100 knjižnica u Hrvatskoj

Donirano 300 robota knjižnicama

9.9.2020.

Završili smo s 2. edukacijskim ciklusom u projektu Digitalni građanin 2.0. Posjetili smo knjižnice, svakoj donirali tri micro:Maqueen robota za micro:bitove i održali smo edukacije za knjižničare o korištenju opreme.

Micro:Maqueen robot je dodatak za micro:bit koji omogućuje jednostavan ulazak u svijet mobilne robotike uz grafičko programiranje i “plug and play” platformu. Knjižničari su na radionici naučili složiti robota i programirati da daje signale svjetlećim LED diodama, koristi motore za vožnju te prati crtu (stazu).

Ova tehnologija je od sada dostupna u knjižnicama i za javnost tako da je svi mogu isprobati. Za sve zainteresirane smo pripremili i besplatne edukativne materijale na našem Izradi! edukacijskom web portalu dostupne ovdje.

Projekt Digitalni građanin provodimo od 2018. godine uz financijsku potporu tvrtke Google. U projekt smo uključili knjižnice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova s ciljem transformiranja u digitalne centre za inovacije.

U 2020. godini smo najavili nastavak i proširenje projekta te ćemo do sredine 2021. godine održati razne aktivnosti poput edukativnih radionica za knjižničare, razvitka novih obrazovnih materijala, donacije dodatne opreme i pokretanja kreativnih izazova s vrijednim nagradama za korisnike knjižnica.

Druge vijesti iz projekta