fbpx

Zimski STEM auto, 1. dan

Početak turneje po Dalmaciji i otocima - OŠ Cavtat

Početak turneje po Dalmaciji i otocima

7. veljače 2017.

 

Jučer je održana prva radionica zimskog STEM auta u OŠ Cavtat. U projektu provodimo turneju po Dalmaciji i otocima gdje održavamo besplatne radionice robotike.

STEM auto je nešto kao ‘bibliobus’ modernog doba. Posjećuje manje sredine i održava besplatne radionice robotike. Radionice su za osnovnoškolce, a broj sudionika je neograničen.

 

Pogledajte par slika s jučerašnje radionice:

Evo i par izjava:

“Dragi Croatian Makers, 
hvala vam što ste posjetili Osnovnu školu Cavtat. Lica naših učenika dok su pratili putanju robota koju su im zadali na radionici govore više od riječi. Željeno je moguće zadati, promijeniti, doraditi, ubaciti, resetirati, pa ponoviti… upravo ono na što djeca prirodno reagiraju u svom učenju.”
ravnateljica OŠ Cavtat, Kate Kukuljica

“Na radionici u Cavtatu je bilo dogovoreno sudjelovanje 12 učenika, no tražilo se mjesto više, pa se uglavnom radilo po troje, umjesto u parovima. Navratili su i nastavnici, te jedna majka koja je hrabro odradila cijelu radionicu. Učenike nije omela niti munja koja je isključila struju na 15-ak minuta, laptopi i roboti se nisu dali smesti, a djeca su se glasnim oduševljenim komentarima natjecali u glasnoći s robotima koji su svirali poznate melodije na malo drugačiji način. Ukratko, veoma zabavno, a na kraju su dobili i svog prvog micro: bita, kojem će se uskoro pridružiti cijeli paket.”

voditelj radionice Vlado Lendvaj

BBC micro:bit i STEM auto

STEM auto iza sebe ostavlja trag BBC micro:bitova. Time službeno počinje njihova podjela u Hrvataskoj (iako ne iz sredstava prikupljenih u akciji STEM revolucija nego iz ostalih sredstava IRIM-a).

To je edukativan i kreativan alat razvijen s ciljem masovne uključenosti u edukativni sustav. Može se koristiti na razne načine kroz cijeli kurikulum, a ne samo u STEM predmetima (znanosti, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

STEM auto je već krenuo dalje. U planu su radionice u Dubrovniku (OŠ Ivana Gunduliša u 11:30) i u Mokošicama (Streljačko društvo Dragovoljac u 17:00).

Ako ste mentor u školi ili ustanovi iz dalmatinske regije i zainteresirani ste za sudjelovanje, prikupite djecu i organizirajte prostor, a mi ćemo doći i organizirati besplatnu uvodnu radionicu iz robotike! Detaljnije informacije i prijavnica su ovdje.

Pratite nas!

Druge vijesti zimskog STEM auta